Η ανάπτυξη μεικτών χρήσεων του “Angelina Amusement Development Park” βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Άκρα στην Γκάνα και καλύπτει μια έκταση 6.000 στρεμμάτων στα προάστια του Aburi.
Τα αρχέτυπα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής που εντοπίστηκαν σε όλη την περιοχή της Γκάνας αποτέλεσαν την έμπνευση για την οργάνωση και χωροθέτηση των ενοτήτων της ανάπτυξης και γενικότερα επηρέασαν τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Οι μονάδες στρογγυλής διατομής, η ομαδοποίησή τους γύρω από έναν κεντρικό χώρο με μία μόνο είσοδο και έξοδο, η περίφραξη γύρω από τις κτιριακές μονάδες αποτελούν μέρος της έρευνάς μας, που τελικά παρήγαγε το masterplan.
Ο πυρήνας της ανάπτυξης αποτελείται από το κυκλικό κτίριο του εμπορικού κέντρου, το οποίο μορφολογικά συμβολίζει την πρωταρχική αρχιτεκτονική κυψέλη γύρω από την οποία είναι οργανωμένα τα πάντα: τα εμπορικά κέντρα, τα εστιατόρια και τα μπαρ, το επιχειρηματικό κέντρο και οι απαραίτητες παροχές εξυπηρέτησης των επισκεπτών.
Βασικό σημείο της ανάπτυξης αποτελεί ένα πάρκο ψυχαγωγίας, το οποίο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να συνδυάζει τεχνολογικά προηγμένα συστήματα γύρω από το χώρο της ψυχαγωγίας σε ένα οικογενειακό θεματικό πάρκο.
Η περιοχή των αθλητικών εγκαταστάσεων και όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων χώρων συγκέντρωσης του κοινού βρίσκονται κοντά στο κέντρο της ανάπτυξης μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο με μεγάλες ανοιχτές εκτάσεις και δεντροστοιχίες που ενισχύουν τη σκίαση τψν αξόνων κίνησης και βελτιώνουν το μικροκλίμα της περιοχής.
Το γήπεδο γκολφ βρίσκεται στην κοιλάδα ανάμεσα σε δύο λόφους. Πρόκειται για επαγγελματικό γήπεδο 18 οπών με παγίδες άμμου και στοιχεία νερού, ενώ το club house και όλες οι απαραίτητες εγκαταστάσεις εντάσσονται στους πρόποδες του λόφου.
Το ξενοδοχειακό συγκρότημα χρησιμεύει ως ορόσημο και σημείο προσανατολισμού για τον επισκέπτη, καθώς το πολυώροφο κτίριο βρίσκεται σε κεντρική υπερυψωμένη θέση και προσφέρει εξαιρετική θέα προς την υπόλοιπη ανάπτυξη.
Η χωροθέτηση των κατοικιών ακολουθεί το χωρικό μοντέλο της οργάνωσης γύρω από ένα κεντρικό κενό, όπως και τα άλλα μέρη της ανάπτυξης. Δύο «γειτονιές» δημιουργούνται στους δύο λόφους που περιβάλλουν την ανάπτυξη, οι οποίες μπορούν να αναπτυχθούν ή να συρρικνωθούν ανάλογα με τη ζήτηση. Στην κορυφή κάθε λόφου σχεδιάζονται πάρκα με κοινόχρηστες χρήσεις όπου οι κάτοικοι μπορούν να βρουν νηπιαγωγεία, σχολεία, χώρους συνάντησης και όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις.
Το έργο θα υλοποιηθεί σε 4 φάσεις και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 7 ετών. Ο συνολικός προϋπολογισμός θα είναι περίπου 350 εκατομμύρια δολάρια.

Published in PROJECTS
Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018 10:21

Ι.Ε.Κ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η πρόταση αφορά στην επανάχρηση και ειδικότερα στην ενεργοποίηση ενός πρώην σχολείου το οποίο εντάσσεται σε μία ζώνη του αστικού ιστού της Λάρισας με ιδιαίτερη πολιτιστική σημασία, που περιλαμβάνει θέατρο και σχολικά συγκροτήματα. Το υπάρχον κτίριο αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής παραγωγής δημοσίων κτιρίων ρυθμιστικών θεσμών (σχολεία, νοσοκομεία, φυλακές) του 20ου αιώνα ακολουθώντας τη μορφολογία μιας συμπαγούς και εσωστρεφούς δομής η οποία οργανώνεται και κορυφώνεται γύρω από μια εσωτερική, περίκλειστη αυλή.
Αποφεύγοντας την πρακτική μιας λογικής «tabula rasa» ή της αποδόμησης, επιχειρείται η προσέγγιση του κτιρίου στη λογική του παλίμψηστου, διατηρώντας και αναδεικνύοντας τα υπάρχοντα στοιχεία του στο σύνολό τους. Κύριο στόχο προς επίτευξη αποτελεί η έννοια της «εξωστρέφειας», με εργαλεία πραγμάτωσής της δυο βασικές χειρονομίες: (α) τη διαχείριση των ορίων του κτιρίου προς το δρόμο και την πόλη και (β) την ενεργοποίηση του εσωτερικού αιθρίου.

Μια «έκρηξη» προς τα εντός:
Το αίθριο, παρόλο που βρίσκεται στην καρδιά του κτιρίου, ενοποιείται με το δημόσιο χώρο, τόσο οπτικά όσο και κυριολεκτικά. Η είσοδος του κτιρίου καθώς και οι χώροι υποδοχής και αναμονής χωροθετούνται στη νοητή προέκταση του αιθρίου και σχεδιάζονται ως συνέχειά του, καταρρίπτοντας τον μέχρι πρότινος «hortus conclusus» χαρακτήρα και επιτρέποντας την κίνηση από και προς αυτό. Το εξωτερικό όριο διαρρηγνύεται και μέσω της διάνοιξης παραθύρων περιμετρικά του ισογείου έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί χώροι να έχουν οπτική επαφή με το δημόσιο χώρο.

Μια «έκρηξη» προς τα εκτός:
Η προσθήκη κατακόρυφων αρχιτεκτονικών στοιχείων στις όψεις εντάσσει ομαλά το κτίριο στην υπάρχουσα αστική ρυθμολογία. Ταυτόχρονα, προκαλεί τη γεωμετρική οικειοποίηση του χώρου τόσο από τους χρήστες και του κτιρίου όσο και από τους εξωτερικούς παρατηρητές, δίνοντας έμφαση στις έννοιες της στάσης και της κίνησης και ενθαρρύνοντας το διάλογο με την πόλη.
Συνοψίζοντας, με την αναδιάρθρωση των εσωτερικών χώρων και τη διαμόρφωση των όψεων του υπάρχοντος κτιρίου διαμορφώνεται ένα σύγχρονο εκπαιδευτήριο, προτείνοντας έναν τρόπο επανανάγνωσης του παρόντος μέσω του παρελθόντος.
Published in PROJECTS
Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 15:46

ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ

Στους πρόποδες του Παρνασσού, μια πατρική κατοικία αναβιώνει ιστορίες δεκαετιών. Πετρόχτιστη, σκοτεινή και καθόλα μυστηριώδης επαναφέρει βιώματα και μνήμες. Το παρόν χτίσμα, έφερε για χρόνια την ιδιότητα του Κρατικού Μονοπωλίου, με τη μορφή που υπήρχε στην Ελλάδα τέσσερις δεκαετίες πριν. Δεκάδες έμποροι έφταναν καθημερινά εκεί για να προμηθευτούν οινόπνευμα, σπίρτα, πετρέλαιο, τραπουλόχαρτα, αλάτι.
Σήμερα, έπειτα από σαράντα χρόνια, το οίκημα αλλάζει χρήση, παίρνοντας τη μορφή μιας κατοικίας – μουσείου το οποίο καλείται να καλύψει ταυτόχρονα ανάγκες διημέρευσης, αλλά και έκθεσης συλλεκτικών αντικειμένων. Με τον τρόπο αυτόν, το «Μονοπώλιο» αναβιώνεται ως τόπος θύμησης. Διάστικτος από ιδιότητες, στοιχειωμένος από συνειρμούς, ασυνείδητα πάντοτε ενεργός. Εγγεγραμμένος σε ανθρώπινες αναμνήσεις, γίνεται ξανά κατώφλι εμπειριών.
Ο χώρος αποκτά κλίμακα, σημασίες και ετερογένεια μέσα από τη θυμική και τη συναισθηματική μέριμνα του νέου χρήστη. Ο ίδιος αναφέρεται σε μια πράξη εμπειρική, σε ένα συνεχές παιχνίδι νοηματοδοτήσεων. Τα πάντα αντανακλούν μια ανθρώπινη εικόνα. Όλα μιλούν σε εκείνον, για εκείνον. Το τοπίο του είναι ζωντανό. Η εν λόγω αρχιτεκτονική μεταφορά υλοποιείται μέσω ενός κεντρικού συνθετικού στοιχείου, αυτού της ξύλινης προθήκης. Εκείνη φέρει τα κειμήλια του μονοπωλίου, μα και δεκάδες άλλα μοναδικά έργα τέχνης. Η ξύλινη αυτοφερόμενη κατασκευή, τοποθετείται πάνω σε μια σύγχρονη στέρεη βάση. Η φόρμα του συμπαγούς βάθρου μεταβάλλεται στις τρεις διαστάσεις καθόλο το μήκος της κατοικίας. Τα δύο στοιχεία λειτουργούν ως ένα σύστημα ετεροχρονικών αναφορών, απευθυνόμενα τόσο στην ιστορία του κτίσματος, όσο και στον τρόπο με τον οποίο ο νέος του χρήστης καλείται να οικειοποιηθεί τον χώρο. Το βλέμμα κατευθύνεται από τα αντικείμενα και το μυστηριακό φως. Η αφή ψηλαφίζει την ύλη. Το δέρμα διαβάζει το βάρος, την πυκνότητα, τη θερμοκρασία. Η οπτική και απτική αίσθηση καθορίζουν την ένταση της εμπειρίας. Χάρη σε αυτές γίνεται αντιληπτή η σύσταση και η αδρότητα των στοιχείων του χώρου. Τα φυσικά υλικά προδίδουν την ηλικία, εξιστορούν μια καταγωγή καθώς και τον τρόπο με τον οποίο σμιλεύθηκαν. Οι πατίνες της φθοράς σκιαγραφούν το πέρασμα ετών. Τα χρώματα, οι υφές, πλάθουν μια ετεροτοπία ιδιαίτερη, δίνοντας αφορμές για μια ξεχωριστή μορφή κατοίκησης, με όρους μνήμης και αναπόλησης. Με γνώμονα τη σωματική, οπτική και νοητική κίνηση στα επί μέρους τμήματα του κτίσματος, ο σχεδιασμός στοχεύει σε μια συνολική βιωματική εμπειρία, άμεσα συσχετισμένη με τον χρόνο και την ανάμνηση.
Published in PROJECTS
Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 17:16

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ PAVILLION

Το κτίριο του καταστήματος αποτελεί τμήμα του συγκροτήματος του ξενοδοχείου Μαργαρίτα, στο Λαγανά Ζακύνθου. Aποτελείται από τον κύριο χώρο του καταστήματος και ένα χώρο προσωπικού συνοδευόμενο από λουτρό, καταλαμβάνοντας συνολική επιφάνεια 50τ.μ.
Η πρόσβαση στο εσωτερικό του καταστήματος γίνεται από τρεις εισόδους, καθιστώντας το σημείο προσπελάσιμο από διαφορετικά σημεία του υπαίθριου χώρου του ξενοδοχείου και του πεζοδρομίου.
Γυάλινα πετάσματα καταλαμβάνουν την νοτιοανατολική πλευρά του κτιρίου, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να ανασύρονται εσωτερικά της τοιχοποίας και να προσδίδουν στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος την αίσθηση υπαίθριου στεγασμένου χώρου.
Η βασική ιδέα διαμόρφωσης του χώρου, καθορίζεται από έννοιες όπως το περιβάλλον, το τοπίο, το φυσικό. Η τοπιακή ποιότητα που συναντάμε στο περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου, καθορίζεται από τους μεγάλους φοίνικες και μας ωθεί να σκεφτούμε την δυνατότητα προσθήκης όχι με όρους αποκλειστικά κτηριακούς. Ο ουσιαστικότερος και συνολικότερος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να σκεφθούμε το αντικείμενο της προσθήκης είναι αυτός του τοπιακού σχεδιασμού.
Το φυσικό τοπίο, καθορίζει το κτήριο αποτελώντας μορφική αναφορά. Το κτήριο επιλέγει να μορφοποιηθεί στο σύνολο του, όχι ως πρισματική φόρμα, αλλά ως περίγραμμα ελεύθερων σχημάτων, που διαδρούν με το περιβάλλον. Έτσι οι κεκλιμένες επιφάνειες των όψεων, αφενός συγκροτούν ένα παλλόμενο κέλυφος, αφετέρου όμως, διαμορφώνουν μια αμφιθεατρική διάταξη που καλεί τον επισκέπτη να την εξερευνήσει.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαμόρφωση περιμετρικά του κτιρίου, η οποία εμφανίζεται σα να αποτελεί τμήμα ή συνέχεια της οροφής του κτιρίου. Ένα υπαίθριο καθιστικό οδηγεί στην οροφή του κτιρίου, τμήμα της οποίας τοπιοτεχνείται για τη δημιουργία ευνοϊκού μικροκλίματος για τους χρήστες.
Published in PROJECTS
Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014 15:58

ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ

Ως βασικό αίτημα της πρότασης, τίθεται η διαχείριση της σχέσης ανάμεσα στο παλαιό υπάρχον κέλυφος και στις προτεινόμενες νέες κατασκευές, πρώτα σε επίπεδο χρήσεων και μετά σε επίπεδο μορφολογικό. Το ιστορικό αγρόκτημα της Γερμανίνας αποτελεί σημαντικό μνημείο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.
Τα νέα κτίρια τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην επηρεάζουν τα υπάρχοντα κελύφη, να μην αλλοιώνουν την φυσιογνωμία της περιοχής και να συνδέονται οπτικά με τα πέτρινα κτήρια προκειμένου να αποτελέσουν ένα ενιαίο σύνολο. Έτσι προτείνουμε την ομαδοποίηση των υπαρχόντων κατασκευών σε τρεις ομάδες. Με κέντρο την πλατεία περιστρέφουμε αυτές τις νέες κτηριακές μάζες κατά 180° και παρατηρούμε ότι η νέα τους θέση συμπληρώνει τις υπάρχουσες κατασκευές και ενδυναμώνει την κεντρική πλατεία. Η σχέση ένταξης περιγράφεται ως σχέση σαφούς χωρικής διαφοροποίησης ανάμεσα στο νέο και το παλιό. Η βασικότερη όμως διαφοροποίηση μεταξύ του νέου και του παλιού αναφέρεται στην «απόσταση» του αρχιτεκτονικού ύφους των δυο κατασκευών. Η νέα κατασκευή εμφανίζεται ως ενιαίο μόρφωμα – αντικείμενο, το οποίο προκύπτει από την ανάλυση των τοπιακών σχηματισμών. Προκειμένου να μετατρέψει τον κτηριακό όγκο σε τοπιακή διαμόρφωση, η πρόταση χρησιμοποιεί ένα στοιχείο «ενδιάμεσο» που μπορεί να αναφέρεται τόσο στο γήινο ανάγλυφο όσο και στην κτιριακή δομή. Πρόκειται για το στοιχείο της «πτύχωσης», που υλοποιεί τις καλύψεις των κτιρίων κατ΄αντιστοιχίαν προς τις μορφές του φυσικού αναγλύφου. Οι πλευρές αυτού του πλαισίου είναι στο μεγαλύτερο τμήμα τους διαπερατές, έτσι ώστε ο εσωτερικός και ο εξωτερικός χώρος, να χαρακτηρίζονται από απρόσκοπτη συνέχεια. Έτσι η «τοπιακή διαμόρφωση», η «πτύχωση», το «πλαίσιο», συμπληρώνονται από τους όρους της «συνέχειας» ή της «ροής», όρους σημαντικούς για την εξασφάλιση της λειτουργικής ακολουθίας ανάμεσα στα επιμέρους τμήματα της σύνθεσης. Σημαντική διαφοροποίηση επίσης, αποτελεί η διαφάνεια της νέας κατασκευής, σε αντιπαράθεση προς την αδιαφάνεια του υπάρχοντος κελύφους. Αξίζει να σημειώσουμε επίσης, πως ο συγκεκριμένος τρόπος ένταξης μετατρέπει την παρέμβαση σε ένα διπλό έκθεμα. Τα υπάρχοντα κελύφη διατηρούν τη χωρική και εκφραστική τους αυτοτέλεια, αποτελώντας αυτά τα ίδια ένα έκθεμα του ιστορικού παρελθόντος του χώρου. Ταυτόχρονα, η νέα κατασκευή αποβαίνει έκθεμα μιας δυναμικής νέας πραγματικότητας, κατά την οποία οι νέοι όροι ζωής, εμφανίζονται σύμφωνοι προς τους νέους όρους του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.
Published in PROJECTS
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 15:02

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ

To κτίριο προκύπτει από τη χωρική μεταφορά ενός μουσικού οργάνου, του πιάνου. Το κέλυφος του κτιρίου προκύπτει από επάλληλες κατακόρυφες επιφάνειες που αντλούν τη μορφική τους αναφορά από τα πλήκτρα του πιάνου. Μικρές επιφάνειες κάθετες στις προηγούμενες, εν είδει διέσεων, διαμορφώνουν την τελική επιφάνεια. Ως περίβλεπτο αντικείμενο, τοποθετείται σε μια βάση η οποία γίνεται αντιληπτή ως συνέχεια του τοπίου. Πρόκειται για την ανασήκωση των μικρών υψομετρικών και των διαμορφώσεων του χώρου και την διαμόρφωση μιας κυμαινόμενης καμπύλης επιφάνειας που περιλαμβάνει τις περιμετρικές κινήσεις που απαιτούνται από το λειτουργικό διάγραμμα του κτιρίου. Κάτω από την εμπλοκή των τοπιακών αυτών συστροφών, κάτω από τις συνθετικές “αγκύλες” των ορίων, διαφαίνεται εν μέρει και εν μέρει αποκρύπτεται η γραμμική ακολουθία των χώρων παράστασης.
Published in PROJECTS
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 13:15

ΠΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

H πρότασή μας για τον Πύργο της Λεμεσού καθορίζεται από την πρωταρχική απαίτηση για πανοραμική θέα της πόλης και του λιμανιού. Το βασικό πρόβλημα προέκυψε από την αντίθετη κατεύθυνση της θέας των χαμηλών ορόφων σε σχέση με τους υπερκείμενους. Έτσι, προέκυψε η ιδέα της αλλεπάλληλης στροφής του κτιρίου γύρω από έναν κεντρικό άξονα έτσι ώστε σιγά σιγά καθώς ανεβαίνει να στρέφεται προς την εκάστοτε βέλτιστη θέα. Με αυτόν τον τρόπο το επίπεδο του εδάφους ανασηκώνεται και μετασχηματίζεται καθώς περιστρέφεται γύρω από τον άξονα του κλιμακοστασίου. Στο ισόγειο του κτιρίου βρίσκονται καταστήματα και στους ορόφους γραφεία. Στον τελευταίο όροφο διαμορφώνεται μια πολυτελής κατοικία με θέα όλη τη Λεμεσό. Οι οριζόντιες περσίδες διαμορφώνουν το κέλυφος του κτιρίου και λειτουργούν βιοκλιματικά, προστατεύοντας το κτίριο από τον έντονο ήλιο της Κύπρου.
Published in PROJECTS
Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012 11:30

SPA ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Πρόκειται για την επέμβαση σε ένα υπάρχον κέλυφος στην περιοχή του Καλοπαναγιώτη στην ορεινή Κύπρο. Το οικόπεδο βρίσκεται στις πλαγιές του ρέματος που διασχίζει το χωριό και αυτή η συνάφεια αποτέλεσε την κεντρική ιδέα για τον χώρο του spa. Έτσι προτείναμε την κατασκευή ενός καμπύλου πέτρινου τοίχου ο οποίος αποτελεί την ραχοκοκαλιά του κτιρίου και ταυτόχρονα ορίζει την περιοχή των κοινόχρηστων κινήσεων. Στο ανώτερο επίπεδο βρίσκουμε την περιοχή της πισίνας με τη sauna και το υδρομασάζ καθώς και το γυμναστήριο. Στο κατώτερο επίπεδο βρίσκουμε τα δωμάτια περιποίησης και δραστηριοτήτων καθώς και την αίθουσα χαλάρωσης. Τέλος, στο δώμα του κτιρίου διαμορφώνεται μια τοπιοτεχνημένη περιοχή με θέα το ρέμα του Καλοπαναγιώτη και την παρακείμενη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή.    
Published in PROJECTS
Η πρόταση έχει ως αντικείμενό της, την αλλαγή χρήσης του χώρου από κατοικία σε πολιτιστικό κέντρο και την προσθήκη καθ' ύψος δύο επιπέδων, ικανοποιώντας τους όρους της διαθήκης του κ. Σούρλου. Οποιαδήποτε μορφική και κατασκευαστική παρέμβαση ξεκινά από την επισήμανση, πως το κτίριο, αποτελεί στοιχείο της διαθήκης του Κ. Σούρλου ο οποίος το δώρισε στο Δήμο Νέου Ψυχικού με την επιθυμία να κατασκευαστεί εκεί ένας πολιτιστικός χώρος που θα φιλοξενεί αφενός εκθέματα από την ιδιωτική του συλλογή καθώς και περιοδικές εκθέσεις. Η σημασία του πολιτιστικού χαρακτήρα του κτιρίου εντείνεται από την πρόταση των μελετητών για την κατασκευή δύο επιπέδων εκθεσιακών χώρων πάνω από το υπάρχον κέλυφος, δημιουργώντας ταυτόχρονα υπαίθριους χώρους από όπου η θέα της πλατείας και της Εκκλησίας είναι μοναδική. Σημαντική επίσης προσθήκη αποτελεί η βιβλιοθήκη στο ημιυπόγειο της οικοδομής.
Published in PROJECTS
Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011 10:52

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Το εμπορικό κέντρο αρθρώνεται γύρω από έναν εσωτερικό πεζόδρομο, ο οποίος δίνει μια νέα δυνατότητα κίνησης στο κέντρο της πόλης. Το κτίριο χαρακτηρίζεται από την ποικιλία των κινήσεων, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό κέλυφος. Η ύπαρξη των αρχαιολογικών ευρημάτων , τα θεμέλια του βυζαντινού τείχους της  Πόλης υποχρέωσαν το κτίριο να υποχωρήσει στο επίπεδο του ισογείου και του ορόφου έτσι, ώστε να εκτεθούν τα ευρήματα. Ταυτόχρονα δημιουργείται μια πλατεία στο επίπεδο των ανασκαφών που λειτουργεί ως εναλλακτική δυνατότητα εισόδου στο κτίριο. Η μεταλλική διάτρητη επιφάνεια της όψης προέκυψε από την ανάλυση νεφών fractals και την ειδική τους επεξεργασία. Στην οροφή του κτιρίου  το κεντρικό αίθριο στεγάζεται από μία βιοκλιματική επιφάνεια etfe foil, η οποία με τη λειτουργία της συμβάλει στην ισορροπία των κλιματικών συνθηκών στο εσωτερικό.  
Published in PROJECTS
Σελίδα 1 από 2