ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Το εμπορικό κέντρο αρθρώνεται γύρω από έναν εσωτερικό πεζόδρομο, ο οποίος δίνει μια νέα δυνατότητα κίνησης στο κέντρο της πόλης. Το κτίριο χαρακτηρίζεται από την ποικιλία των κινήσεων, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό κέλυφος. Η ύπαρξη των αρχαιολογικών ευρημάτων , τα θεμέλια του βυζαντινού τείχους της  Πόλης υποχρέωσαν το κτίριο να υποχωρήσει στο επίπεδο του ισογείου και του ορόφου έτσι, ώστε να εκτεθούν τα ευρήματα. Ταυτόχρονα δημιουργείται μια πλατεία στο επίπεδο των ανασκαφών που λειτουργεί ως εναλλακτική δυνατότητα εισόδου στο κτίριο. Η μεταλλική διάτρητη επιφάνεια της όψης προέκυψε από την ανάλυση νεφών fractals και την ειδική τους επεξεργασία. Στην οροφή του κτιρίου  το κεντρικό αίθριο στεγάζεται από μία βιοκλιματική επιφάνεια etfe foil, η οποία με τη λειτουργία της συμβάλει στην ισορροπία των κλιματικών συνθηκών στο εσωτερικό.  

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΕΡΓΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΕΛΙΔΩΝΗ
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ

ΣΤΑΔΙΟ ΕΡΓΟΥ

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ 2009