ΚΤΙΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΩΝ "ΠΛΑΤΕΙΑ" ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Το κτίριο προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα συνθήκη κίνησης στην πόλη τόσο με την γεωμετρία του σε κάτοψη όσο και με τη διαμόρφωση του κελύφους. Επάλληλες ζώνες ορόφων πλέκονται μεταξύ τους δημιουργώντας ένα πολύπλοκο σύστημα πλήρους κενού και ημιυπαίθριου χώρου. Αυτή η ποικιλία στην διαμόρφωση των όψεων εντείνει τη βιοκλιματική λειτουργία του κελύφους η οποία διαμορφώνεται από την παρεμβολή πράσινων όγκων στους κενούς χώρους που προκύπτουν από τη διαπλοκή των ζωνών. Η ύπαρξη των αρχαιολογικών ευρημάτων, τα θεμέλια του βυζαντινού τείχους της Πόλης, υποχρέωσαν το κτίριο να υποχωρήσει στο επίπεδο του ισογείου και του ορόφου έτσι ώστε να εκτεθούν τα ευρήματα. Ταυτόχρονα δημιουργείται μια φυτεμένη πλατεία στο επίπεδο των ανασκαφών που λειτουργεί ως συνέχεια της παρακείμενης κεντρικής πλατείας της πόλης

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΕΡΓΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΕΛΙΔΩΝΗ
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ

ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΛΕΠΙΔΑ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟΥ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΟΥΝΤΟΥΚΛΗΣ

ΣΤΑΔΙΟ ΕΡΓΟΥ

ΜΕΛΕΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ, 2010
ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, 2011