ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΡΙ

Ανακατασκευή δύο υφιστάμενων κτιρίων σε νέο συγκρότημα κατοικιών στο Καβούρι Αττικής

Η πρόταση περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση δύο υφιστάμενων κτιρίων κατοικιών στο Καβούρι. Ένας κεντρικός διάδρομος σε όλους τους ορόφους καθορίζει τη νέα κάτοψη με τα δύο διαμερίσματα τώρα να προσανατολίζονται πλέον προς τη θέα στη θάλασσα. Όταν ο χρήστης εισέρχεται στο οικόπεδο έχει άμεση αντίληψη όλου του χώρου με οπτικές φυγές που τον οδηγούν στον εσωτερικό κήπο με την πισίνα και την ανεξάρτητη κατοικία. Η όψη προσδιορίζεται από τους όγκους που καταργούν το καθιερωμένο περιμετρικό μπαλκόνι των πολυκατοικιών του 60 και δίνουν νέα ταυτότητα στο κτίριο ενώ παράλληλα προσδίδουν την απαραίτητη ιδιωτικότητα αλλά και την κατάλληλη σκίαση κατά τους θερινούς μήνες.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΕΡΓΟΥ

ΣΟΦΙΑ ΛΕΠΙΔΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΥ

ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΟΥΝΤΟΥΚΛΗΣ

ΣΤΑΔΙΟ ΕΡΓΟΥ

ΜΕΛΕΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 2017
ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 2018